Excite

Vakantiegangers Val Thorens sterk gehinderd door rotsblok op weg

  • © Getty Images
Mensen die van of naar Val Thorens in Frankrijk reizen, kunnen onderweg veel hinder ondervinden van een enorm rotsblok dat op de weg terecht gekomen is. Het stuk rots zou zorgen voor enorme chaos op de wegen. De ANWB adviseert skiërs dan ook om het populaire skigebied Les Trois Vallées te mijden. Dit advies werd eerder al afgegeven door de Franse collega's van de ANWB. Reizigers kunnen het beste pas zondag naar het gebied gaan.

De RD117 bij Val Thorens/Les Menuires is inmiddels helemaal afgesloten. Hulpdiensten doen hun best de vele vakantiegangers - waaronder een groot aantal Nederlanders - uit de dorpen weg te krijgen. Eerder zaterdag werd al een omleidingsroute ingesteld, maar die is steeds slechts voor één kant geopend. Bussen zijn bovendien helemaal niet toegestaan.

De hulpdiensten zijn verder druk bezig met het verwijderen van het rotsblok. Het stuk steen weegt meer dan 50 ton en kan daarom niet gemakkelijk met gewone hulpmiddelen worden weggehaald. Opblazen is een alternatief, maar dat moet dan wel 's avonds gebeuren, omdat de kans bestaat dat er daardoor nog meer rotsblokken naar beneden komen. Dat betekent dat ook de weg waarschijnlijk weer gerepareerd moet worden.

Het is niet voor het eerst dat vakantiegangers gehinderd worden door een rotsblok dat naar beneden komt. Wegen en spoorlijnen in berggebieden worden wel vaker gehinderd door dit soort rotsblokken. In november 2012 werd bijvoorbeeld ook al eens een belangrijke spoorverbinding bij Gothard in Zwitserland geblokkeerd door een rotsblok dat vergelijkbaar is met het exemplaar dat nu in Val Thorens voor veel onrust zorgt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021