Excite

Vakantiegeld uitgegeven aan vakantie

In het verleden werd het vakantiegeld nogal eens voor heel andere dingen gebruikt dan voor een vakantie. Uit recent onderzoek blijkt echter dat die trend weer keert: de meeste mensen geven hun vakantiegeld nu toch echt weer uit aan een vakantie.

Dit blijkt uit de resultaten van een online poll van de Telegraaf. Hierin werd gevraagd naar het vakantiegeld en de daadwerkelijke besteding van het geld. Maar liefst 59% van de respondenten gebruikt het vakantiegeld ook echt om op vakantie te gaan, terwijl 31% het bedrag gebruikt om openstaande rekeningen te betalen.

Het vakantiegeld wordt verder nog besteed aan de kinderen (3%), het huishouden (5%) en een nieuw interieur (3%).

De meeste Nederlanders krijgen hun vakantiegeld in mei uitgekeerd. Zij krijgen dan in één keer zo’n 8% van hun jaarsalaris bij het salaris van die maand uitgekeerd. Sommige werkgevers kiezen ervoor om het vakantiegeld maandelijks uit te betalen. De uitbetaling in mei zorgt regelmatig voor een flinke impuls voor de economie; maar weinig mensen gebruiken het geld om op de spaarrekening te zetten.

Vorig jaar bleek al dat de crisis bijna geen invloed had op de besteding van het vakantiegeld. Ook toen werd er evenveel of zelfs meer vakantiegeld gespendeerd dan voor de crisis. Toen gaf echter 20% aan dat het geld gebruikt zou worden om schulden af te lossen. Een derde koos er toen wél voor om het extraatje op de spaarrekening te zetten.

Afbeelding: Flickr account zaqi

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020