Excite

Vakantiehuis in Frankrijk

Frankrijk heeft veel te bieden, van een rijke cultuur tot veel natuurschoon. Het land is ook erg gemakkelijk bereikbaar, zowel over de weg als door de lucht of per trein. Redenen genoeg voor veel mensen om in Frankrijk een vakantiehuis te huren of zelfs te kopen.

Voor wie een vakantiehuis zoekt, is er keus volop. Belangrijk is natuurlijk waar je de vakanties door wilt brengen, aan de kust, in de stad of liever op het rustige platteland? En wat wil je in de omgeving kunnen doen? Lekker aan het strand liggen of liever wat actiever? Of allebei misschien? En wil je best een half uurtje autorijden voor de boodschappen, of heb je liever een supermarkt om de hoek? Bedenk ook in welke periode ('s) je met vakantie zult gaan. Hoe rustig of druk is het dan?

Heb je eenmaal je wensenlijstje klaar, dan wordt het al een stuk makkelijker om een vakantiehuis te vinden. Er zijn natuurlijk tal van websites die vakantiehuizen te huur (voor zowel korte als langere periodes) als te koop aanbieden. De prijzen kunnen nogal flink uiteenlopen, afhankelijk van de periode wanneer je gaat.

Als je wilt kopen, kun je naar een makelaar toe. Die treedt meestal alleen voor de verkoper op, dat is wel iets om rekening mee te houden. Ook is handig als je de taal goed beheerst. Een andere mogelijkheid is rechtstreeks kopen bij een notaris. Daar vind je vaak huizen afkomstig uit erfenissen. Je eigen vakantiehuis moet je wel zelf onderhouden, maar kun je ook weer verhuren. Dat is weer extra vakantiegeld!

Afbeelding: Flickr account Spacecadet

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020