Excite

Vakantiehuisje Ardennen goedkoop. Dat is zeker mogelijk

De Ardennen als vakantiebestemming is heel aantrekkelijk. Het is het buitenland en de sfeer is er dus al helemaal anders. De natuur is prachtig, er is van alles te doen en het is vooral gastronomisch een geweldige provincie. Hoe je die vakantie dan ook nog goedkoop doorbrengt, lees je in dit stuk.

Privéwoningen

Veel mensen bieden hun tweede huis in de Ardennen ter verhuur aan. Je kunt zelf speuren naar die adresjes of gebruik maken van verzamelsites als vakantiehuis-particulier.2link.be of vakantiehuizen-ardennen.nl. Op die laatste website vind je zeker iets van je gading en het is bovendien goedkoop. Maar er zijn ook bij andere aanbieders tientallen huisjes te boeken die ook in het hoogseizoen onder de 400 euro kosten en het aanzien meer dan waard zijn.

Welke streek

Eigenlijk is in elk gedeelte van de Ardennen wel iets te vinden. De prijzen in het Franse gedeelte van de Ardennen liggen nog wat lager dan in het Belgische gedeelte. De keuze voor Luxemburg, Henegouwen of de omgeving van Namen hangt dus af van wat je verder zoekt. Leuke steden zijn bv. Houffalize, Stavelot, Han met de grotten, Spa en Sankt Vith met hun bronnen.

Attracties

Het grootste aantrekkingspunt van de Ardennen zijn natuurlijk de bossen, de heuvels en de riviertjes. Vandaar dat wandelen, fietsen en mountainbiken de meest goedkope activiteiten zijn. Daarnaast zijn er tal van bedrijven waar je kunt bergbeklimmen, zeilen of kanovaren. Bij de plaatselijke VVV kun je uitzoeken wie hier de goedkoopste is. Verder zijn er tal van leuke plaatsjes die een bezoek meer dan waard zijn. Bekende plaatsen met wat meer te doen zijn Bastogne of Bastenaken waar een museum verslag doet van het Ardennenoffensief. De bronnen van spa, de grotten van Han, Plopsaland Coo met de kleintjes en het labyrinth van Barvaux. Voor al deze attracties moet wel betaald worden, maar echt heel duur is het niet.

Eten en drinken

Van frietkot tot sterrenrestaurant. Het is er allemaal. Dus ook in elke prijsklasse. Over het algemeen kun je wel stellen dat goedkoop eten beslist niet slecht eten hoeft te zijn. Zo kun je in veel goedkope familiehotels uitstekend eten. De streek staat ook bekend om zijn specialiteiten. Bieren van la Chouffe, Orval en Chimay. De laatste twee maken ook kazen. De Ardenner ham is overal populair, maar ook wild en forel zijn streekgerechten. Speciaal zijn de Fermes Gourmande, bijvoorbeeld die in Paliseul. Het vee wordt daar milieuvriendelijk gefokt en geslacht en er worden dan speciale gerechten van bereid met de overige streekproducten. Een dagschotel voor 8,50 en het maandmenu voor 25 euro zijn heel redelijke prijzen. Dat is trouwens het gemiddelde bedrag dat je voor een menu betaalt.

Of het voor een weekend, een midweek of een hele vakantie is. Een vakantiehuisje in de Ardennen is goedkoop en ook de overige activiteiten hoeven niet veel te kosten.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020