Excite

Vakantiepark in Noorwegen, land vol tegenstellingen

Met zijn verblijfsaccommodatie moet Noorwegen voor geen enkel land onderdoen. Men beschikt er over de meest comfortabele vakantiewoningen aan prijzen die variëren van 219 tot 597 euro voor vier personen per week.

Ongerepte natuur en inheemse bevolking

Vakantiepark Noorwegen. In het oosten is het genieten van de ongerepte natuur en indrukwekkende bergen. In het westen wordt men geconfronteerd met gemakkelijk bereikbare gletsjers en fjorden, met rijke wandel- en fietsmogelijkheden. Natuurfans moeten naar het noorden, om er te genieten van de wildlife safari's, de middernachtzon en het fascinerende noorderlicht. Hier is ook de thuishaven van de Sami, de inheemse bevolking van Noorwegen. Willen we hier de zomer beleven, dan moeten we naar het zuiden, met zijn kilometerslange kustlijn, en kleine dorpjes met witte huisjes. Midden Noorwegen of Trondelag, is fier op zijn werelderfgoed en... zijn vele zalmrivieren.

Oslo, duurste hoofdstad

Vakantiepark Noorwegen. Hoofdstad Oslo is een van de duurste steden ter wereld, en een van de welvarendste regio's van Europa. Het gezinsinkomen ligt er maar liefst tweemaal hoger dan het Europese gemiddelde. Oslo is ook de stad van de Vikingen, die hun doden en kostbaarste bezittingen begroeven in een boot. Drie van deze grafboten zijn bewaard gebleven, en te bezichtigen in het Vikingskiphuset.

Langste fjord ter wereld

De vele Noorse fjorden, gevormd door gletsjers, behoren tot de topattracties van Europa. Het Sognefjord is het langste fjord ter wereld. Hoe verder naar het binnenland, hoe spectaculairder deze Sognefjord, waarmee men zowel vanuit de auto als vanop de ferry of het cruiseschip kan kennismaken.

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020