Excite

Vakantietip voor mensen met midlife crisis: Dubai

Altijd lastig, een midlife crisis. Je beseft ineens dat je oud begint te worden en doet er alles aan om je jong te voelen. De wereld over reizen kan daarbij helpen, vandaar dat Lonely Planet een aantal plaatsen op een rijtje heeft gezet waar je je spontaan jonger gaat voelen.

Een topper is Dubai. In het oude centrum van Dubai bevindt zich een gigantische goudmarkt. En dat is nog maar een klein deel van de winkelmogelijkheden die de stad in de woestijn biedt. De laatste mode is er te krijgen in de vele grote shoppingcentra die de stad rijk is. Bovendien kun je er alles doen wat je hartje begeert: skiën, op het strand liggen, dure restaurants bezoeken, prachtige hotelkamers slopen en ontzettend prijzige auto's huren. Wie geld heeft, kan zich in Dubai met gemak tien jaar jonger gedragen.

Een stuk goedkoper, maar veel meer vrijheid, biedt Route 66. Vliegticket naar de Verenigde Staten kopen en daar een motor huren. Uiteraard een Harley, maar als dat niet tot de mogelijkheden behoort, is minder ook goed. En vervolgens zoveel mogelijk de oude Route 66 volgen. Dat is pas vrijheid en het ervaren van het authentieke Amerika. Ideaal om je midlife crisis te vieren.

In Phuket, Mumbai en Manila zijn perfecte mogelijkheden om voor weinig je lichaam bij te schaven. Plastische chirurgie is hier gewoon naar westerse standaard, maar tegen niet-westerse prijzen. Herstellen doe je op de prachtige stranden en er is genoeg lokale bevolking om je ego te strelen. Het toeristenparadijs op aarde, wat wil je nog meer?

Weet je wat stoer is? Duiken met haaien. Sensatie ten top en ideaal om die laatste wilde haren kwijt te raken. In Sydney en Melbourne is dat gewoon mogelijk. Even wat geld lappen en je kunt je midlife crisis vieren tussen de roofdieren. Wat wil je nog meer? Het helpt je zeker om je weer jong te voelen!

Afbeelding: Flickr, StormyDog

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020