Excite

Vakantietips: de mooiste bestemmingen in Europa

De herfst is dé perfecte tijd om eens om je heen te kijken en je te oriënteren op je volgende vakantie. Het Britse tijdschrift Condé Nast Traveller heeft speciaal voor alle toekomstige vakantiegangers de mooiste bestemmingen binnen Europa op een rijtje gezet.

Met stip op nummer één staat Mikonos, een van de Griekse Cycladen. Mikonos is vooral populair vanwege het drukke nachtleven. Wie voor rust en ruimte naar Griekenland komt, kan veel beter een andere bestemming kiezen. Ook kun je natuurlijk iets verder kijken, bijvoorbeeld naar het Turkse eilandje Tenedos. Dit eilandje staat in de lijst op nummer twee en is slechts 41 vierkante kilometer groot. Met 2500 inwoners kun je hier zeker genieten van rust en ruimte.

De jongere generatie lezers van het blad heeft massaal op Ibiza gestemd. Dit feesteiland ziet er prachtig uit, maar staat toch vooral bekend vanwege het uitgaansleven. Feesten kan hier prima.

Vervolgens komen we Capri tegen. Dit kleine Italiaanse eilandje is vooral bekend vanwege haar prachtige natuurschoon en de schitterende uitzichten. De bekendste attracties van dit eilandje zijn dan ook in de natuur te vinden: de blauwe grotten en de uitstekende rotsen aan de kust. Ook het haventje Marina Piccola is bekend: hier zou Odysseus verleid zijn door de Sirenen.

Natuurlijk zijn er in Europa nog heel veel andere mooie locaties. Denk bijvoorbeeld aan bloemeneiland Madeira, Mallorca, Murano en het Schotse eiland Skye.

Afbeelding: Flickr, gebruiker mallorca hotels

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020