Excite

Vakantietips: Dominicaanse Republiek

De Dominicaanse Republiek is het oostelijke deel van het Caribische eiland Hispaniola. Met wuivende palmen, een helderblauwe zee en parelwitte stranden is de Dominicaanse Republiek al jarenlang een populaire vakantiebestemming. Heb je even genoeg van zonnen op het strand, dan zijn er nog heel veel andere dingen te beleven!

Bahía de Samaná is een van de mooiste plekken op het eiland. In deze baai verzamelen zich vaak bultruggen om te paren of te kalveren. Het is een bijzondere belevenis om deze indrukwekkende dieren te zien, terwijl ze samen spelen met hun jongen.

Als je wat van de cultuur van de Dominicaanse Republiek wilt opsteken, bezoek dan een van de vele kerken die er te vinden zijn. Ga bijvoorbeeld naar de Nuestra Se Señora Santa María de la Encarnación in Santo Domingo, de allereerste kathedraal die op het Amerikaanse continent gebouwd werd.

Ook voor wat sportieve actie ben je in de Dominicaanse Republiek op de juiste plaats. Je kunt scheepswrakken, koraalriffen en vissen in alle kleuren van de regenboog zien tijdens een duiktrip. Helemaal spannend wordt het wanneer je haaien en barracuda’s in levenden lijve tegenkomt! Is duiken niet jouw ding? Ook kitesurfen, bergbeklimmen, paardrijden en bungee-jumpen behoren tot de mogelijkheden.

Neem zeker een dag de tijd om van de hoofdstad van het eiland, Santa Domingo, te genieten. De bevolking is hier erg kleurrijk, en je vindt er nog veel overblijfselen van de koloniale Spaanse tijd. Hier bevinden zich ook de allerbeste restaurantjes en de leukste uitgaansgelegenheden van de Dominicaanse Republiek.

Afbeelding: Flickr, gebruiker colros

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020