Excite

Vakantiezegen voor auto’s

Elke zomer geeft de Velsense oud-pastor Captijn een zegen aan auto’s of motoren voor een goede rit naar hun vakantiebestemming en een behouden thuiskomst. Sinds een jaar of vijf kunnen reizigers hun zegen ontvangen van de pastor. Tijdens de verhandeling wenst de pastor de chauffeurs en hun auto’s veiligheid toe en vraagt de bestuurders vooral ook om aan de veiligheid van andere deelnemers te denken. Vervolgens besprenkelt hij het voertuig met een kwast met wijwater.

Ook dit jaar was de belangstelling weer groot om de auto met wijwater te laten zegenen. Jaarlijks trekt het evenement vele autorijders uit de omgeving. Bas Kuntz, Dolf Langelaan, Cees Davidson en Gerard riepen nu alvast de hulp in van de pastor, ook al reizen ze pas volgend jaar maart af naar Gambia. Zaterdagochtend stonden ze paraat voor de naaldkerk voor een zegening van hun Toyota landcruiser.

De zegening van voertuigen is een oude traditie binnen de Rooms-Katholieke kerk. Volgens overleveringen is de heilige Sint Christoffel de beschermer van onder anderen reizigers en verkeersdeelnemers tegen besmettelijke ziekten en een onverwachte dood, maar ook tegen onverwachte omstandigheden zoals droogte, onweer, hagel, watersnood, vuurrampen, oogziekten, tandpijn.

Het thema van de zegening dit jaar is ‘blijf steeds op het goede spoor.’ De zegening gaat traditiegetrouw direct van start om 11.30 na de ochtenddienst van 10.30. Naast auto’s zegent de pastor ook fietsen, rollators en ook andere vervoersmiddelen zijn welkom.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019