Excite

Val Thorens verkozen tot beste skigebied ter wereld

  • © Getty Images
Val Thorens in Frankrijk is voor de tweede keer op rij verkozen tot het beste skigebied ter wereld. Ook kreeg het een award voor het beste skigebied van Frankrijk. De prijzen waren afkomstig van de World Travel Awards 2014 en werden uitgereikt in Kitzbühel in Oostenrijk.

De World Travel Awards worden al 20 jaar uitgerekt. Sinds vorig jaar zijn er ook speciale Ski-prijzen en aparte onderscheidingen voor skigebieden en gerelateerde zaken, zoals hotels, chalets, detailhandel en skiliften. De awards worden toegekend op basis van stemmen van het publiek. Daarnaast hebben ook experts uit de toeristische sector, bedrijven en touroperators inspraak.

Vorig jaar werd Val Thorens ook al verkozen tot beste skigebied. Dat is niet vreemd, want het gebied kreeg ongeveer een miljoen stemmen uit maar liefst 127 landen uit de hele wereld. De directeur van de VVV van Val Thorens nam de award in ontvangst en was erg blij met de eer.

Val Thorens versloeg tijdens de wedstrijd andere grote skigebieden, zoals Chamonix, les Arcs, les 2 Aples, Tignes en Val d'Isère. Volgende keer skiën in Val Thorens? Bezoek dan ook zeker hotel Altapura, dat benoemd werd tot het beste hotel van Frankrijk.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021