Excite

Valentijnsdag 2014: romantische plekken in Nederland

Valentijnsdag 2014 staat voor de deur en de vraag reist: wat ga jij voor je geliefde doen? Omdat Valentijnsdag in 2014 op een vrijdag valt, leent de dag van de liefde zich perfect voor een korte vakantie of een dagje weg. Ter inspiratie lees je hier over de meest romantische plekken in Nederland.

Waddeneilanden

Een strandwandeling is natuurlijk romantiek ten top. En waar zijn nu betere stranden dan op de Waddeneilanden? Ga voor lekker veel privacy naar de autovrije eilanden Vlieland of Schiermonnikoog. Liever met de auto? Dan zijn Terschelling en Ameland perfecte eilanden met net iets meer leven in de brouwerij. Kom je vanuit Noord-Holland dan is Texel waarschijnlijk het makkelijkst te bereiken. Dit grootste Waddeneiland heeft ook de meeste voorzieningen, bijvoorbeeld om samen te kitesurfen. Voor Valentijnsdag 2014 organiseren lokale ondernemers vaak leuke activiteiten.

Overnachten in een vuurtoren

Kunnen jullie geen genoeg krijgen van strand en zee? Dan is overnachten in een vuurtoren natuurlijk niet te weerstaan. De meeste vuurtorens die zijn ingericht als hotel of pensioen zijn omgebouwd tot chique verblijven. Je kunt overnachten in de vuurtorens van Harlingen, Maarkedal in België en Den Helder. Het is niet goedkoop, maar dan heb je wel iets heel erg bijzonders voor Valentijnsdag 2014.

Liefhebber van bijzondere overnachtingen? Nederland heeft een brede variatie aan spectaculaire slaapplaatsen. Zo kun een hooizolder huren, in een wijnvat slapen, in een molen, een oude tram en in een aantal oude kloosters en kastelen. Je vindt ze eenvoudig op het internet of via het reisbureau.

Mergelgrotten en Bourgondisch Limburg

Te voet of op de fiets, de mergelgrotten in Limburg lenen zich bij uitstek voor een actieve date op Valentijnsdag 2014. Bekijk voor arrangementen en activiteiten de website van Maastricht Underground. Combineer een dagje in de mergelgrot met een proeverij van Limburgse bieren en een etentje in de meest Bourgondische regio van Nederland!

Wijn proeven in Twente en de Achterhoek

Een ander leuk uitje in de categorie culinair, is wijn proeven in dé Nederlandse wijnregio’s Twente en de Achterhoek. Ontdek tijdens Valentijnsdag 2014 hoe Nederland er aan de oostgrens uitziet. De landelijkheid, gastvrijheid en no nonsens-cultuur sluiten perfect aan bij een dag vol lekker eten en heerlijke wijnen. Informeer voor arrangementen bijvoorbeeld bij Twentewijnen.nl of de regionale VVV.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021