Excite

Van giraffes tot leeuwen: reizen door Tanzania

Tanzania is hét land bij uitstek voor het maken van safari’s. Niet alleen omdat hier veel wilde dieren leven, maar ook omdat het land een aantal dingen heeft, dat andere Afrikaanse landen niet of minder hebben. Te beginnen bij de Ngorongoro: een krater met een werkelijk unieke wildpopulatie. Dat zou zo maar de belangrijkste reden kunnen zijn voor het plannen van mooie reizen naar Tanzania!

Tanzania heeft natuurlijk ook nog veel andere bezienswaardigheden. De Serengeti kennen we allemaal wel van naam. Ook Selous, het wildreservaat met daarin de Rufiji-rivier is een aanrader. Tot slot heb je dan nog Tarangire, Lake Manyara, Ruaha en natuurlijk de Kilimanjaro. Deze hoogste berg van Afrika mag je ook als toerist beklimmen, dus mocht je in de gelegenheid zijn, dan is het zeker aan te raden om je kans te grijpen.

Als je niet alleen van natuur houdt, maar ook van cultuur, dan mag een bezoekje aan de hoofdstad van Tanzania natuurlijk ook niet ontbreken. De hoofdstad van het land is Dodoma, maar die stad wordt nog op veel momenten de loef afgestoken door Dar es Salaam, de vroegere hoofdstad van het land. Andere bijzondere en belangrijke steden zijn Zanzibar, de geboorteplaats van Freddie Mercury, Tabora, Mwanza en Arusha. Bezoek hier ook zeker eens een markt en laat je verrassen door de mooie gebouwen en gezellige sfeer.

Afbeelding: Flickr account Noel Feans

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020