Excite

Van Gogh Museum, Amsterdam

Van Gogh was één van de bekendste schilders uit Nederland. Zijn schilderijen zijn bekend over de hele wereld. In het Van Gogh Museum in Amsterdam kun je alles over deze bijzondere schilder te weten komen. Er is een uitgebreide vaste collectie met schilderijen, etsen, foto’s en boeiende informatie. In het museumcafé kun je na afloop nog iets drinken en in de museumwinkel kun je interessante spullen kopen.

Ook vinden er regelmatig wisselende tentoonstellingen plaats. Deze kan de bezoeker een tijdlang bekijken in het Van Gogh Museum. Zo is er bijvoorbeeld de tentoonstelling ‘Van Gogh en de kleuren van de nacht’. In deze expositie kun je als bezoeker zien wat het beeld van Van Gogh was als het ging om de nacht. Van Gogh had altijd een grote liefde voor de nacht en de avond, veel van zijn schilderijen hebben daarom te maken met de nacht.

Ook wordt er iedere eerste zondag van de maand een lezing gehouden voor de bezoekers aan het Van Gogh Museum. Het onderwerp van de lezingen is iedere maand anders, maar altijd erg interessant om bij te wonen. De lezing kan bijvoorbeeld gaan over een tijdelijke tentoonstelling in het museum of een actueel onderzoek over de schilder.

Het museum is dagelijks geopend en heel goed te bereiken met het openbaar vervoer. Als je met de auto komt zul je rekening moeten houden met parkeergeld.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020