Excite

Van tango tot natuurschoon

Argentinië, het land van de tango, de gaucho’s en de Pampa prairie. Argentinië is het op één na grootste land van Zuid-Amerika, alleen Brazilië is groter. De natuur in het land is fenomenaal mooi en bijzonder. Voor een verre vakantie is Argentinië absoluut een aanrader.

Argentinië kent vier streken. In het noorden de subtropische laaglanden, in het oosten en het midden de Pampa, in het zuiden Patagonië en Vuurland en in het westen het Andesgebergte. De Pampa is zo groot als Frankrijk. Het noorden en midden van het land zijn vochtig, in het zuiden en westen is het droog. Tot aan het zuiden van Patagonië vind je enorme gletsjers, smaragdblauwe meren en grote loofbossen. Vuurland, een eiland, heeft geweldige meren en lijkt qua landschap op de fjorden van Noorwegen. Je kunt hier bijzondere cruises maken in een witte wereld van ijs en sneeuw.

Omdat Argentinië zoveel verscheidenheid kent, is een vakantie waarbij je een rondreis maakt perfect. Zo zie je zo veel mogelijk van de mooie en bijzondere natuur van het land. De meeste vakanties naar het land zijn dan ook reizen van vaak meer dan veertien dagen. Als je besluit op vakantie te gaan naar Argentinië, dan mag je een bezoek een de hoofdstad Buenos Aires niet missen. In Buenos Aires staan de meest prachtige paleizen, kerken en andere gebouwen. Wil je lekker dansen? Dan moet je naar een van de vele tangocafés gaan.

Een absolute aanrader is verder om een bezoek te brengen aan de grootste rij watervallen op de wereld: de Iguassu watervallen. Ook een tocht aan de gletsjers mag eigenlijk niet ontbreken. De ijsmassa van Los Glaciares is zeer indrukwekkend.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Mike Vondran

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020