Excite

Veel Europeanen herkennen eigen stad niet

Parijs herken je aan de Eiffeltoren, New York herken je aan het Vrijheidsbeeld. Maar wat als de Eiffeltoren en het Vrijheidsbeeld er niet meer zouden staan, zou jij dan nog je eigen stad kunnen herkennen? Ruim een kwart van de Ieren in ieder geval niet. Zij zien Dublin zonder de Ha’penny Bridge aan voor Amsterdam.

Uit een onderzoek van Hotels.com blijkt dan ook dat buitenlanders over het algemeen beter zijn in het herkennen van steden, dan de inwoners van de bewuste steden dat zelf zijn. De website voerde het onderzoek uit door een quiz in elkaar te zetten met verschillende foto’s waarop de meest bekende toeristische trekpleisters weggehaald waren.

In totaal werden 100.000 mensen voor het onderzoek ondervraagd en de resultaten waren opvallend. Niet alleen Ieren hadden moeite met het herkennen, ook Britten dachten dat Dublin Amsterdam was. Slechts 55% van de Duitse ondervraagden zag dat Berlijn zonder parlementsgebouw nog steeds Berlijn was. Italianen en Denen scoorden wat dat betreft nog beter; Zij herkenden Berlijn veel eerder.

Duitsers waren echter weer eerder met het herkennen van Londen; van de Duitsers wist 87% direct de foto van Londen aan te wijzen, terwijl slechts 83% van de Londenaren hun stad zonder de Big Ben herkende. De Fransen scoorden het allerbest; van hen wist 98% Londen te herkennen.

Het onderzoek laat zien hoe kenmerkend een bezienswaardigheid is voor een stad en benadrukt het feit dat reizigers steden vaak nog eerder herkennen dan inwoners. Ben je benieuwd hoe het staat met jouw stedenkennis? Doe dan de test!

Afbeelding: Flickr account pawelbak

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020