Excite

Veelzijdige vakantie in de Algarve

De Algarve staat bekend om haar toerisme. In de zomermaanden komen er gemiddeld negen miljoen buitenlandse toeristen naar de Portugese kuststreek. Langs de vele boulevards staan enorme hotels en appartementencomplexen om al die toeristen onderdak te bieden. Wanneer het weer goed is, en dat is het in de zomer, liggen de stranden van ’s ochtends tot ’s avonds vol.

Toch is er tussen dit toeristische geweld veel cultuur te vinden in de Algarve. De invloed van de Romeinen, die in de tweede eeuw in het gebied zaten, is goed terug te zien. Er zijn prachtige oude ruïnes van badhuizen en markten in de steden Vilamoura en Praia da Luz. Ook de Moren hebben hun sporen nagelaten, de typische koepelvormige schoorstenen zijn zeker het bekijken waard.

Een strand- en cultuurvakantie is geen probleem in de Algarve. Naast de uitgestrekte stranden zijn er aan de kust veel overblijfselen uit de tijd van de ontdekkingsreizigers te vinden. Sfeervolle havens, prachtige uitkijktorentjes en oude kanonnen nemen je mee terug naar de tijd van Hendrik de Zeevaarder. Vanaf het drukke strand loop je zo de geschiedenis in.

De Algarve is heel veelzijdig. Onder de zonaanbidders is de regio al heel lang populair. Dankzij een bewogen verleden komt ook de cultuurliefhebber aan zijn trekken in het zuiden van Portugal. Een uitstekende plek voor een familievakantie; wie even geen zin meer heeft in het strand is nooit ver verwijderd van de mooiste plekjes!

Afbeelding: Flickr, gebruiker rsgomeslpfr

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020