Excite

Veelzijdige vakantie in prachtig Oman

Heerlijke temperaturen, prachtige natuur en spectaculaire bezienswaardigheden; als je op zoek bent naar een spannende, uitdagende vakantiebestemming, dan zit je in Oman goed.

In de jaren ’70 was er in Oman nog bijna niets te vinden. Slechts 10 kilometer weg was geasfalteerd en het land leek zich niet verder te ontwikkelen. Tot Sultan Quboos de macht over nam. Deze sultan was erg bereisd en had zelfs in Engeland gestudeerd. Hij wilde wat beters voor zijn land en bedacht een transformatie van formaat. Tegenwoordig is Oman een land waar je letterlijk van alles kunt doen!

Door de uitgestrekte woestijnen kun je per jeep reizen, maar ook per kameel. En voor een beetje extra actie kies je gewoon een kamelenrace. Waar naar toe? Naar de volgende oase natuurlijk! Een oase in Oman is namelijk veel meer dan een vruchtbare plek in de woestijn; hier vind je luxe accommodaties met goede voorzieningen.

Als je liever wat minder luxe doet, dan overnacht je gewoon bij één van de gastvrije Bedoeïenfamilies. Na een goede nachtrust reis je verder over de hoge bergen van het land, maar ook – bij het Al-Hoota grottencomplex – onder de grond. Deze spectaculaire grotten werden in de jaren ’80 ontdekt, toen een geit door een spleet naar beneden viel.

Houd je meer van water dan van woestijn? In Oman kun je ook het water op en bijvoorbeeld kijken naar dolfijnen en walvissen. Daarnaast biedt het land volop surfmogelijkheden en staat het bekend om de mogelijkheden voor de visserij.

Afbeelding: Flickr account Rastapopaulose

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019