Excite

Veelzijdige vakanties in de Provence

De Provence hoort bij de bestuurlijke regio Provence-Alpes-Côte d'Azur. Het is een bijzondere regio. Het noorden grenst aan de Alpen, terwijl het zuiden aan de Middellandse zee ligt. Het is een veelzijdig gebied, met verschillende landschappen. Het meest kenmerken zijn wel delavendelvelden. In de bloeiperiode van juni tot augustus zijn er overal paarse velden te ontdekken

.

Marseille is de grootste stad van de Provence en de tweede grote stad van Frankrijk. De stad ligt aan de Middellandse zee, het is dan ook een grote havenstad. Maar ook qua cultuur heeft Marseille veel te bieden, er zijn maar liefst 17 theaters en tweeëntwintig musea in de stad. De oude haven van Marseille is ook een bezoek waard en in de omgeving ervan staan meerdere prachtige kastelen.

De Provence is natuurlijk ook bekend van Arles, de plaats waar Vincent van Gogh de meeste van zijn schilderijen gemaakt heeft. In deze plaats zijn er echter geen werken van Van Gogh te bewonderen. Cannes ligt ook in de Provence. Hier wordt elk jaar het beroemde Filmfestival van Cannes gehouden. Maar Cannes is tevens een populaire vakantiebestemming. De zandstranden zijn veelal privéstranden waarvoor betaald moet worden. ’s Avonds worden er op de stranden wel eens grote vuurwerkshows gehouden.

Voor zon- en strandvakanties is de Provence een populaire bestemming met steden als Marseille en Nice aan de Côte d'Azur. Maar omdat het noorden van de regio aan de Alpen grenst, kan je voor een wintersportvakantie ook terecht in de Provence. In totaal is er namelijk meer dan 700 kilometer aan skipistes in het gebied en sommige bergtoppen zijn maar liefst 3000 meter hoog. De Provence is dus een veelzijdige vakantiebestemming.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Nicephore

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020