Excite

Venetië: meer dan alleen gondels

Venetië is een Italiaanse stad. De stad wordt gezien als één van de romantische steden van de wereld en veel mensen gaan erheen voor hun huwelijksreis. Venetië is zeer geschikt als stedentrip dankzij de vele bezienswaardigheden.

Venetië is nog bijna precies zoals honderen jaren geleden. En je kunt je heerlijk later rondvaren in de gondels met hartvormige stoelen. Maar behalve de grachten en de gondels heeft Venetië nog steeds. Zo is er de San Marco Basiliek, die gezien wordt als één van de mooiste kerken van Europa. Je kunt het beste reserveren voor deze kerk, omdat er veel mensen heen willen en je anders lang in de rij staat. Er zijn ook veel bruggen in Venetië. De oudste en bekendste is Rialtobrug. Het Piazza San Marco is een groot plein en het enige in Venetië met de naam Piazza. De San Zaccaria kerk is een kerk met de typische Venetiaanse Renaissancestijl.

In Venetië zijn veel musea met interessante collecties. Zoals bijvoorbeeld het Accademia di Belli Art met werk uit de 14e tot en met de 18e eeuw. Ook kun je heel goed eten en drinken in Venetië. Wel moet je er rekening mee houden dat de prijzen voor het eten erg hoog kunnen zijn. Dit is niet gek als je nagaat dat Venetië één van de populairste bestemmingen van de wereld is.

Afbeelding: FlickrCC

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020