Excite

Venetië: Stad van het water

Wie van zee, lekker eten en een heerlijke drank houdt, zou zeker Venetië eens moeten bezoeken. De stad heeft op elke hoek van de straat wel een goed restaurant zitten en je kunt je heerlijk laten vervoeren in een van de gondels voor een tocht over het water.

Veel mensen weten het waarschijnlijk niet, maar Venetië bestaat uit meer dan 100 eilanden. In het centrum fungeren de beroemde kanalen als wegen. In de stad Venetië zelf zijn geen auto’s; er is slechts een autoweg vanaf het vasteland. Voor wie de drukte van een gemiddelde stad even wil ontvluchten, is dat natuurlijk heel goed nieuws! Inwoners zelf maken vaak gebruik van waterbussen of privé-boten. De klassieke gondels worden vaak gebruikt door toeristen en voor speciale gelegenheden zoals bruiloften en begrafenissen.

Wie een tocht maakt met een gondel komt prachtige huizen en gebouwen tegen. En zo zie je Venetië misschien ook wel zoals het écht hoort. Zacht voortglijdend door het water waarbij je alleen het zachte geplons van de riem in het water kunt horen.

Maak wel duidelijke afspraken met de gondelier over de te betalen prijs. Het officiële dagtarief is 73 euro voor 50 minuten, in de avond ligt dat tarief op 91 euro. Wie wat minder in de slappe was zit kan altijd nog een openbare gondel nemen om de oversteek te maken. Dat tochtje kost je vaak maar een paar kwartjes!

Afbeelding: Flickr account Alastair Rae

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019