Excite

Verblijven in Blankenberge

Blankenberge, het is één van de mooiste plaatsjes aan de Belgische kust. En het is direct ook één van de belangrijkste plaatsen. Waarom? Omdat jaarlijks duizenden toeristen naar Blankenberge trekken. Vooral in de zomer wordt de economie hier goed gestimuleerd. Wil jij Blankenberge ook eens van dichtbij zien? Boek dan gewoon een lekker hotel in het plaatsje!

Voor je vertrekt, is het handig om een lijstje te maken met bezienswaardigheden die je zeker wilt zien. Die zijn er in Blankenberge namelijk genoeg. Wat dacht je bijvoorbeeld van de decanale Sint-Rochuskerk, of de Sint-Antoniuskerk? Houd je meer van geschiedenis, dan is het oude stadhuis of de zeedijk met stenen trappen iets wat je moet zien. Verder zijn het Serpentarium en Sea Life Centre Blankenberge echte aanraders.

Als je tijd hebt, kun je natuurlijk ook tijdens speciale gelegenheden gaan. Zo wordt er in het eerste weekend van mei een wandelevenement gehouden, de Tweedaagse van Vlaanderen. En elke laatste zondag van augustus is in Blankenberge een prachtig bloemencorso.

Een hotelletje in Blankenberge boeken kun je doen via internet, maar als je buiten het seizoen gaat, kun je net zo goed op de bonnefooi gaan en daar kijken wat je aanspreekt. Soms loont het wel om dan voor de deur te bellen om een kamer te reserveren; de prijs kan dan alsnog lager uitpakken dan wanneer je naar een kamer vraagt als je al bij de receptie staat, en eigenlijk toch geen andere keuze meer hebt!

Afbeelding: Flickr account Wolfgang Staudt

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020