Excite

Vergeetachtig? Bekijk onze paklijst voor vakantie

In dit artikel hebben wij een paklijst voor vakantie samengesteld uit tien spullen die Nederlanders het meest vergeten. Wat is er nou vervelender dan je koffer uitpakken en meteen constateren dat je iets essentieels thuis hebt laten liggen? Daarom geldt: een voorbereid mens telt voor twee! Let dus extra goed op de spullen in deze paklijst en je vakantie kan niet meer stuk.

Koffer inpakken

Je koffer inpakken is voor veel mensen niet het leukste onderdeel van de vakantie. Vooral bij vrouwen veroorzaakt het pakken van de bagage veel stress. Vooral fijne huid- en haarproducten moeten mee, omdat ze niet verkrijgbaar zijn op de plaats van bestemming. Hetzelfde geldt voor drogisterijartikelen zoals anti-mug, zonbescherming en een fijn scheermesje. Niet voor niets staan deze drie spullen staan dan ook in de top vijf van onze paklijst voor vakantie.

Paklijst - alvast klaarleggen

Ben je net zo vergeetachtig als wij? Deze top tien paklijst voor vakantie bestaat uit spullen die het meest worden vergeten als Nederlanders op vakantie gaan. De beste manier om dat te voorkomen is door ze alvast klaar te leggen op een aparte tafel, waar je ook de rest van je vakantiegarderobe verzamelt.

  1. 1. Muggenspray
  2. 2. Zonnebrand
  3. 3. Zonnebril
  4. 4. Slippers
  5. 5. Scheermes (of scheerapparaat)
  6. 6. Tandenborstel
  7. 7. Telefoonoplader
  8. 8. Tijdschrift of een boek
  9. 9. Föhn
  10. 10. Sokken

Muggenspray?

Maar liefst een kwart van alle Nederlanders vergeet muggenspray mee te nemen op vakantie. Helaas hebben ze niet in alle vakantielanden muggenspray met goede bescherming (DEET). Zeker in landen waar ziektes als malaria voorkomen, is een goede anti-mug essentieel. Vergeet dit dus niet op je volgende trip! Hetzelfde geldt voor zonnebrand. Zeker met een bleke Hollandse huid is het belangrijk om een goede kwaliteit zonbescherming bij je te dragen. Deze zijn niet altijd verkrijgbaar in het buitenland.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021