Excite

Vergunning Verenigde Staten voortaan verplicht

Een geldig visum voor de Verenigde Staten is voortaan verplicht voor reizigers die gebruik maken van KLM of dochter Martinair. Passagiers die geen zogenaamde ESTA vergunning hebben, zullen voortaan geweigerd worden, omdat de maatschappijen daar vanaf 20 maart stevige boetes over moeten betalen.

KLM-directeur Bram Gräber zit erg in zijn maag met de nieuwe regels met betrekking tot het visum voor de Verenigde Staten. Eerder was het ontbreken van een ESTA-vergunning niet zo erg, maar nu deze maatregel getroffen is, zou het niet ondernemen van actie KLM en Martinair wel eens tot een miljoen euro per dag kunnen kosten.

Dagelijks reizen er namelijk zo’n vijfduizend mensen via KLM naar de VS, van wie er 350 niet beschikken over een ESTA vergunning. De boete die per persoon gaat gelden, is 3300 dollar, wat neerkomt op 2500 euro. Een extra controle om er zeker van te zijn dat alle reizigers in het bezit zijn van een geldig visum voor de Verenigde Staten loont dus zeker.

Het is de bedoeling dat vanaf nu alle passagiers al bij het boeken van hun vlucht worden gewezen op het verplichte visum, zodat de papieren tijdig in orde zijn. Bovendien zullen in ieder geval KLM en Martinair deze nieuwe eis extra op hun website vermelden.

Officieel moet de ESTA drie dagen van tevoren worden aangevraagd, maar er bestaat ook een mogelijkheid om via de computers van KLM op het vliegveld een versnelde procedure te doorlopen, waardoor alsnog de benodigde toestemming verkregen kan worden. Dat dit lukt is echter niet gegarandeerd, dus als je met plannen rondloopt om naar de Verenigde Staten te gaan, doorloop je best de procedure op tijd zodat je de toegang tot de VS niet ontzegd kan worden!

Afbeelding: Flickr account Ack Ook

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020