Excite

Verken de geschiedenis van Kroatië: Dubrovnik

Dubrovnik is een historische stad in Kroatië. De stad is uniek, omdat hij is ommuurd en veel bijzondere pleinen en gebouwen heeft. De oude muren worden gezien als een symboliek voor Dubrovnik en zorgen voor een prachtig uitzicht. De muren werden gebouwd in de tiende eeuw en grote architecten zoals Michelozzo, Dalmatinec en Ferramolino hebben hieraan meegewerkt.

Behalve de muren heeft de stad nog veel meer bijzondere bezienswaardigheden. Er is de Minceta toren en de Grote Onofrio fontein. Ook zijn er verschillende paleizen in de stad, zoals Sponzapaleis en het Paleis van de Rector, beide gemaakt in de Gotische stijl.En de Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart Kathedraal is ook zeker een must voor iedere cultuurliefhebber. De kathedraal dateert uit 1766.

Het is een aanrader om gewoon door de stad te wandelen en alles te bekijken wat je tegenkomt. Ieder gebouw heeft iets speciaals. Ook zijn er erg veel musea die je kunt bezoeken om meer over de stad en het verleden ervan te weten te komen. Je kunt ook goed winkelen in Dubrovnik. Vooral Placa is een prachtige winkelstraat gebouwd in de twaalfde eeuw, die ook veel bars en café’s bevat. Je kunt er dus ook goed uitgaan aan het einde van de dag.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020