Excite

Verken één van Spanje's mooiste steden: Madrid

Spanje ligt niet heel erg ver van Nederland vandaan en daarom is Madrid ideaal voor een leuke stedentrip. Madrid is een historische stad met veel Middeleeuwse gebouwen en bezienswaardigheden. Ook kun je er genieten van de rust in de parken of de bruisende straten bezoeken. Voor iedereen is er wel iets geschikts in deze stad te vinden.

Er zijn veel bijzondere gebouwen in Madrid. Zo is er bijvoorbeeld het Koninklijke Paleis, dat 2800 kamers heeft. Je kunt hier een rondleiding krijgen. Voor een mooi uitzicht op de stad ga je naar Faro de Madrid, een toren van 92 meter hoog. Voor de voetballiefhebbers is er het Bernabéu Stadion, waar Real Madrid speelt. Een rondleiding hier is mogelijk.

In Madrid zijn ook enkele bijzondere pleinen te vinden. Het Plaza Mayor is een oase van rust, omdat er geen verkeer is toegestaan. Er zijn veel winkels, restaurants en straatmuzikanten. La Cibeles wordt als één van de mooiste pleinen van Madrid gezien, met in het midden de fontein ‘La Cibeles’. Als je tijdens de jaarwisseling in Madrid bent, dan is Plaza Puerta del Sol een echte aanrader.

Madrid heeft ook veel musea waar je alles over de geschiedenis van de stad te weten komt. Ook zijn er veel uitgaansgelegenheden. In elke wijk van Madrid is een eigen stijl en publiek en volgens veel mensen ben je niet in Madrid geweest als je niet een avondje bent wezen stappen. Ook zijn er in Madrid veel leuke winkels en goede eetgelegenheden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021