Excite

Verken Franstalig Canada: Quebec

Quebec is de Franse hoodstad van de Canadese provincie Quebec. De provincie biedt een gevarieerd landschap en de stad zelf heeft ook veel te bieden. Er zijn veel bezienswaardigheden en omdat de stad vrij klein is, zijn deze allemaal te voet te bekijken.

Het stadscentrum van Quebec is één van de hoogtepunten. Je kunt hier nog de stadsmuren zien en veel oude gebouwen bekijken. Ook de benedenstad van Quebec is zeer de moeite waard, met het oude hotel uit 1893 dat Chateau Frontena heet. Het hotel domineert het silhouet van Quebec. Ook zeer de moeite waard zijn Ursulinenklooster uit 1639 en het Seminarie uit 1663. Een leuk dagje weg met de kinderen kan bij het Parc Aquarium, waar je kennis maakt met allerlei soorten vissen.

Het wintercarnaval van Quebec is erg beroemd. Dit wordt ieder jaar in februari gehouden en er komen meer dan een miljoen mensen op af. Na het Carnaval en Rio de Janeiro en New Orleans is dit het grootste carnaval ter wereld.

In Quebec kun je op verschillende plekken iets eten of drinken. Er hangt een gezellige sfeer, met veel café’s en restaurants. Tevens heeft Quebec verschillende musea die zeer de moeite waard zijn om te bekijken. Je kunt hier meer leren over het Franstalige gedeelte van Canada.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021