Excite

Verken Twente: hotels Ootmarsum

Twente is één van de mooiste delen van Nederland, maar toch is het nog relatief onbekend. Een plaatsje als Ootmarsum biedt de uitgelezen kans om daar eens verandering in te brengen. Ootmarsum staat bij veel buitenlanders al bekend als hét kunst- en rustoord van Nederland en de verschillende hotels zorgen ervoor dat ook steeds meer Nederlanders de weg naar Ootmarsum weten te vinden.

De geschiedenis van Ootmarsum reikt ver terug: al in 770 werd hier één van de allereerste kerken van Twente gebouwd. In de middeleeuwen was het leven in Ootmarsum goed: de ligging was prima en de handel floreerde. Pas toen de industrie op gang kwam, was te zien dat Ootmarsum achterbleef. Hier bleef alles bij het oude en vormde de akkerbouw de belangrijkste bron van inkomsten.

Later zorgde dat echter juist weer voor het unieke, authentieke karakter van het plaatsje, wat de toeristenstroom echt op gang bracht. Je kunt er nu heerlijk rondlopen en de oude sfeer nog proeven. Je kunt in de kerk zelfs nog een kogelgat vinden van de gevechten tussen Prins Maurits en de Spanjaarden, die zich hier in de 16e eeuw gevestigd hadden.

Hotels zijn er in Ootmarsum natuurlijk ook. Omdat het een relatief klein plaatsje is, zul je er geen tientallen treffen, maar in ieder geval genoeg om een leuk verblijf te garanderen. Je kunt vooraf vast een hotelkamer boeken, maar natuurlijk eventueel ook een reisje op de bonnefooi wagen.

Afbeelding: Flickr account 23 dingen voor archieven

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020