Excite

Verlaging tarieven voor vliegreizen

Omdat ook vliegtuigmaatschappijen last hebben van de economische crisis, wordt de reislust flink gestimuleerd door de tarieven voor de vliegreizen flink te verlagen. Op deze manier kunnen passagiers goedkoop vliegen.

KLM, die normaal niet echt meedoet met acties, stort zich vanaf zondag in een prijzenoorlog van ongeveer vier maanden. Dit doen ze om de consumenten over de streep te trekken. Er wordt nu nog te veel geaarzeld door de mensen, door goedkope vliegtickets aan te bieden gaan er hopelijk weer meer mensen met het vliegtuig.

Een retourtje naar New York kostte eerder ongeveer 545 euro, nu kun je er voor 399 all in heen. Als je naar Londen wilt betaal je 99 euro. De aanbiedingen van KLM zullen tot juni gelden.

Volgens andere reisorganisaties is het geweld nu losgebroken. Iedereen wil de consument zijn kant op trekken. Als de ene begint, zullen de rest van de organisaties ook meedoen. De strijd onderling zal alleen maar erger worden. In Europa liggen de vliegtarieven gemiddeld 23 procent lager dan een jaar geleden.

De goedkope vliegtickets zijn nodig, omdat er veel minder mensen met het vliegtuig gaan. Het aantal passagiers in Schiphol lag in januari van dit jaar zo’n 18 procent lager dan in januari van vorig jaar. Normaal wordt er in deze tijd volop geboekt voor de maanden juli en augustus. De klant durft niet meer zo ver vooruit te kijken. Het is duidelijk dat vakanties en reizen één van de eerste dingen zijn waar mensen op bezuinigen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021