Excite

Verleng uw winterseizoen op hooggelegen Europese skigebieden

Voor velen onder ons is wintersport iets dat alleen in de winter plaatsvindt. Echter, er zijn een aantal bestemmingen waar men nog tot laat in de lente terecht kan voor een sneeuwvakantie. Tirol in Oostenrijk, en skigebied Tignes in Frankrijk zijn hiervan enkele beroemde voorbeelden in Europa. Zelfs in mei en juni wordt er in deze skigebieden nog volop met ski en snowboard afgedaald. Dat is het voordeel van skigebieden die direct aan een gletsjer liggen. Een leuke afwisseling voor wie op zoek is naar een winterse vakantiebestemming in het voorjaar.

    commons.wikimedia.org © TwoWings (CC0 1.0)

Tirol - Oostenrijk

Op de Tiroler gletsjers kunt u ook buiten ‘het seizoen’ terecht voor een goede winterse afdaling. De Hintertuxer gletsjer bijvoorbeeld, loopt door tot 3250 meter hoogte, en is 365 dagen in het jaar beschikbaar voor wintersporters. Het seizoen loopt letterlijk van 1 september t/m 31 augustus, hoewel niet alle faciliteiten daadwerkelijk beschikbaar zijn in de zomermaanden. In totaal heeft de Hintertuxer gletsjer 55,7 km aan pistes, waarvan meer dan 12 km blauw is, ruim 28 km rood, en een kleine kilometer zwart. Het hoogste punt op de pistes is 3250 meter en het laagste punt is 1750 meter. Er kunnen flinke afdalingen gemaakt worden: de Zillertal afdaling is bijvoorbeeld 12 km lang! Snowboarders en free skiërs kunnen zich daarnaast van april tot juni en september tot december uitleven in het sneeuwpark Betterpark met een 120 meter lange super pipe.

Tignes - Frankrijk

Het Franse Tignes is ook een skigebied met een lang winterseizoen. Het staat bekend om zijn uitstekende skicondities en feestelijke après-ski. Hier strekken de pistes zich uit van 1550 meter tot 3450 meter hoogte. Gevorderden kunnen hun hart hier ophalen op de officiële slalom- en buckelpistes. Een leuk detail is dat de bergen zo liggen dat het mogelijk is om de hele dag met de zon mee te skiën. Overnachtingen zijn vrijwel direct aan de piste te vinden. WinterTrex.nl bijvoorbeeld, biedt een accommodatie aan die slechts 200 meter bij de piste vandaan ligt. Ook hier kunt u in mei dus nog terecht voor een echte ‘wintersport’ vakantie. Het gebied sluit slechts in de zomer wanneer het echt te warm is. In 1968 en in 1992 werden in dit gebied wedstrijden van de Olympische Winterspelen gehouden, en in 2009 het WK. Het is vanwege de goede condities ook een gebied waar veel sporters van wereldniveau trainen. Ook in de winter is Tignes overigens een aantrekkelijk gebied, aangezien de sneeuwzekerheid erg hoog is. Met een skipas ‘Tignes’ heeft u toegang tot 150 kilometer geprepareerde piste. Voor wie mooie kunsten wil zien, is het ook aan te raden om eens bij het sneeuwpark te gaan kijken, aangezien daar een grote variatie aan tables, slides en jumps te vinden is.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019