Excite

Verloren stad in Honduras ontdekt

  • © Getty Images
In Honduras zijn de restanten van een oude, verloren stad blootgelegd. Het gaat om een inheemse stad die waarschijnlijk zo'n 1000 jaar geleden een bloeiperiode door heeft gemaakt. De archeologen hebben inmiddels verschillende pleinen en een piramide van aarde bestudeerd en in kaart gebracht. Daarnaast zijn ze op een aantal stenen beeldhouwwerken gestuit.

De meest bijzondere vondst is echter de kop van een mythisch wezen, dat heel veel weg lijkt te hebben van een jaguar. Over de vondst is meer te lezen in het tijdschrift National Geographic. Daarin komt onder meer Christopher Fisher aan het woord, een archeoloog van de Colorado State University. Hij vertelde dat de gevonden ruïne en voorwerpen een grote wetenschappelijke waarde hebben, omdat ze nog onaangetast zijn.

De archeologen willen echter niet prijsgeven waar de stad precies ligt. Wel is duidelijk dat het gaat om een afgelegen en onbewoond gebied. Ze zijn echter bang dat het aangeven van de exacte locatie plunderaars aan kan trekken. Dat de verloren stad gevonden is, is opmerkelijk, maar niet heel onverwacht. Er doen namelijk al lange tijd geruchten de ronde dat er een verloren stad in het gebied zou liggen.

Volgens de legende is dit de Stad van de Apengod. Hier zou een inmiddels verdwenen cultuur hebben gewoond, die de stad ook gebouwd heeft. Over die cultuur is echter maar weinig bekend en de archeologen hebben er zelfs geen naam voor. Mogelijk komt daar verandering in met de nieuwe vondsten.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021