Excite

Verrassend Moskou

Langzaam maar zeker ontdekken ook Nederlanders de landen achter het ijzeren gordijn. Rusland is er daar natuurlijk één van. Met name Moskou blijkt een ontzettend verrassende stad te zijn die zeker het bezoeken waard is.

Moskou heeft heel veel bezienswaardigheden. De meest bekende zijn toch wel het Rode Plein, het Mausoleum van Lenin, het GUM en het Kremlin. Ook een aantal belangrijke kerken zijn tot ver over de landsgrenzen bekend: de Sint-Basiliuskathedraal, Oespensky Sobor, de Aartsengel Michaël kathedraal en de Christus-Verlosserkerk.

Als je de lijst met musea nakijkt, kijk dan ook eens of je het adres van het wapenmuseum kunt vinden. Je zou misschien denken dat dit een soort oorlogsmuseum is, maar het tegenovergestelde is waar: hier zijn de kroonjuwelen van Rusland te vinden. Als je meer van bijvoorbeeld schilderkunst houdt, dan zit je in de Tretjakovgalerij goed. Verder vind je in Moskou ook nog het Nationaal Historisch Museum en het Poesjkinmuseum.

In Moskou kun je niet alleen veel dingen zien, maar ook lekker feesten. De Russische jongeren weten de vele nachtclubs in de stad goed te vinden. Russische miljonairs houden zich vooral op in First. Ook erg populair zijn Zona (een omgebouwde gevangenis), Gaudi Arena, Infiniti, B2 en Mio. Vast vooraf ergens anders iets eten of drinken is geen gek idee, want Russische clubs staan bekend om hun relatief hoge prijzen. Zelfs in vergelijking met Europese clubs zijn zowel de entreeprijzen als de prijzen van drankjes erg hoog.

Afbeelding: Flickr account AlphaTangoBravo

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020