Excite

Istanboel-reizen: betaalbaar genieten

Waar denkt u aan, als u ‘Istanboel’ hoort? De bekende sprookjes van '1001-nacht' is in deze Turkse stad ooit begonnen. Machtige sultans met indrukwekkende harems en mensen gehuld in de meest prachtige gewaden. Misschien denkt u wel aan de ligging, een van de dingen die Istanboel zo bijzonder maken. De stad ligt zowel in Europa als in Azië en is letterlijk en figuurlijk een brug tussen het oosten en het westen. Waar u ook aan denkt, iedereen zou een keer in zijn leven eens naar Istanboel moeten reizen.

Istanboel is omsingeld door drie zeeën. De kronkelige Bosporus vormt de natuurlijke scheidingslijn tussen het Europese en Aziatische deel van de stad. Het water van de Gouden Hoorn verdeelt het Europese deel nog weer in twee helften, zodat Istanboel al met al in drieën stukken is gedeeld.

Istanboel heeft een lange, rijke geschiedenis. Het is niet de politieke hoofdstad van Turkije, maar wordt wel als de culturele hoofdstad gezien. Elk jaar willen weer miljoenen vakantiegangers naar Istanboel reizen, om te genieten van alles wat de smeltkroes te bieden heeft. Er is zo ontzettend veel te zien, denk aan de vele kerken, paleizen, moskeeën, musea en stadsmuren. Maar daar houdt het niet op.

Voor mensen die van winkelen houden, is Istanboel ook een aantrekkelijke keuze. Er zijn veel bijzondere winkeltjes en alles is relatief betaalbaar. De prijzen zijn veelal lager dan bij ons, wat reizen naar Istanboel nog interessanter maakt. Veel vakantiegangers maken meerdere malen een tripje naar Istanboel, omdat er zoveel te zien en te doen is in de stad. Bent al al nieuwsgierig geworden?

Afbeelding:Flickr, gebruiker fsse-info

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020