Excite

Verre reis naar Bolivia

Hoofdstad Sucre wordt gezien als mooiste stad van Bolivia. De stad ligt op een hoogte van 2750 meter. La Paz wordt ook gezien als feitelijke hoofdstad van Bolivia, maar is dit officieel niet. La Paz is een bruisende stad, met een historisch centrum en een modern gedeelte. De zondagmarkt van Tarabuco wordt gezien als één van de kleurrijkste van Zuid-Amerika. In Cochabamba is de grootste openluchtmarkt van Zuid-Amerika, namelijk La Cancha.

Het hoogst bevaarbare meer van de wereld ligt op de grens van Bolivia en Peru en heet het Titicacameer. In het westen van Bolivia is de grootste zoutvlakte ter wereld: Salar de Uyuni. Deze zoutvlakte heeft meer dan 10 miljard ton zout. De Sajama is de hoogste berg van Bolivia en heeft een hoogte van 6780 meter.

Er is een mogelijkheid dat je moet overstappen in de Verenigde Staten, tijdens je vlucht naar Bolivia. In dat geval moet je toestemming vragen om het land in te mogen. Dit doe je via een beveiligde website van ESTA. Iedereen die naar Amerika reist of er over moet stappen is verplicht deze aanvraag te doen. Goedkeuring van ESTA wil overigens niet zeggen dat je ook wordt goedgekeurd door de douane in Amerika.

Je kunt een mooie rondreis maken of kiezen voor een groepsrondreis. Er zijn enorm veel reizen beschikbaar in Bolivia, dus je hoeft je geen moment te vervelen.

Afbeelding: Flickr account rewbs

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020