Excite

Verwacht geen "thank you" op vakantie in Engeland!

Het is eeuwenlang een goede gewoonte van de Britten geweest om ‘thank you’ te zeggen als bedankje. Volgens recent onderzoek zou dit kleine zinnetje echter plaats hebben gemaakt voor ‘cheers’. ‘Thank you’ zou veel te formeel zijn om nu nog te gebruiken.

Tenminste, dat vindt maar liefst 40% van de ondervraagden. Zij zouden veel liever overstappen op veel lossere termen, zoals ‘wicked’ of ‘lovely’ of zelfs ‘fab’. De helft van de ondervraagden gaf aan dat zij ‘cheers’ eigenlijk altijd gebruikten als vervanging, samen met nog een paar andere termen. En weer een groep houdt het bij een soort zwaaigebaar en zegt helemaal niets meer.

De welbekende ‘thank you’-notes behoren helemaal allang tot het verleden; die worden door bijna niemand meer gestuurd. Ook laten ouders hun kinderen die kaartjes niet meer sturen.

Het lijkt erop dat Britten nog steeds graag hun dankbaarheid laten blijken, maar dat ze zich er niet prettig meer bij voelen dit op de normale manier te doen. Volgens Britten zou de manier waarop ze iemand bedanken ook niet zoveel meer uit maken, zolang die maar vriendelijk en beleefd is.

Er is echter wel een grote tegenstelling te ontdekken, want hoewel er juist steeds meer ‘lossere’ uitdrukkingen gebruikt worden, beschouwt zo’n 67% van de mensen Engeland wel als een brutaal land en vindt zo’n 84% dat de mensen maar wat meer moeite moeten doen om hun waardering te laten blijken.

Afbeelding: Flickr account The TruthAbout...

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020