Excite

Vienna en haar hostels

Vienna, of Wenen, is rijk aan hostels. De meeste zijn gelegen in het centrum, waar ook het meest te beleven is, of dicht bij het Wien Westbahnhof treinstation. Het Westbahnhof is een belangrijk Oostenrijks station. Het is het vertrekpunt voor de Westspoorweg voor de treinen naar Salzburg, München, Frankfurt, Zürich, Boedapest, Boekarest en Belgrado.

Wat is een hostel nu weer juist?

Een hostel is ook wel bekend als een jeugdherberg. Het is oorspronkelijk een overnachtingsplaats voor jongeren op vakantie. Maar tegenwoordig wordt er niet meer naar de leeftijd gekeken en worden er mensen van alle leeftijden verwelkomd. Hostels zijn over het algemeen ook veel goedkoper dan hotels. Sommigen zijn zelfs voorzien van een restaurant en dus kun je er gewoon de drie maaltijden nuttigen zonder echt op zoek te gaan naar een ander restaurant of eethuis. Alhoewel het natuurlijk geweldig is om in één van de vele restaurants te eten die Vienna rijk is. Hostels zijn ook voorzien van linnen, en handdoeken kun je er meestal huren. Het is alleen wel aan te raden om, zo mogelijk, je eigen linnen en handdoeken mee te nemen.

Bezienswaardigheden in Vienna

Vienna is rijk aan culturele attracties en musea. Zo heb je het Raimundtheater, een historisch theater met een ruime keuze aan musicals. Of neem een bezoekje aan de nationale bibliotheek van Oostenrijk, de grootste in heel het land. Het is een groot kunstwerk, de pronkzaal van de bibliotheek is gebouwd als onderdeel van de Hofburg gelegen aan de Heldenplatz. De zaal is 80 meter lang en 20 meter breed. Het is een van de fraaiste voorbeelden van historische bibliotheken. Voor wie wil shoppen, heb je de Mariahilferstrasse. Dat is de langste winkelstraat van Oostenrijk. Bijna alle grote Warenhuizen hebben er wel een eigen winkel.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021