Excite

Vier de winter in Amersfoort

Vind je de winter een saaie periode, omdat veel pretparken gesloten zijn? Niet getreurd, dit jaar is er tijdens de wintermaanden van alles te beleven in Amersfoort. Deze prachtige vestingstad heeft een mooi programma opgezet, volop activiteiten en bezienswaardigheden!

Zo kun je zowel in november als in december speciale winteravonturen beleven in Dierenpark Amersfoort. Denk bijvoorbeeld aan het maken van winteravondwandelingen, genieten van een kerstbrunch en –diner of Dieren naar bed brengen.

Als je rond die periode toch in Amersfoort bent, bezoek dan ook de stad zelf even. Tussen 11 november en 30 december wordt die namelijk op sprookjesachtige wijze verlicht door Lumineus Amersfoort. Hiervoor worden bijzondere werken van lichtontwerpers en kunstenaars gebruik. De route mag je gratis volgen en onderweg kom je tal van activiteiten tegen, voor kinderen en volwassenen.

In december staat op het ‘Lieve Vrouwekerkhof’ een prachtige buitenijsbaan en tussen 17 december en 2 januari kun je zowel die ijsbaan als de stad zelfs via het reuzenrad op de Varkensmarkt van boven bekijken.

Amersfoort sluit het jaar goed af: van 27 tot en met 31 december wordt de binnenstad van Amersfoort door Festival ETCETERA helemaal omgetoverd tot een groot podium waarop muziekoptredens, dansperformances en verschillende theatervoorstellingen gegeven worden. Dit festival werd voorheen al in de zomer gehouden en nu is het tijd om te kijken of het ook in de winter op dezelfde warme belangstelling kan rekenen.

Afbeelding: Flickr account BK59

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020