Excite

Vier je vakantie in Australië

Voor je je vakantie in Australië gaat plannen, is het goed om te weten hoe veel tijd je hebt, wat je budget is en welke delen van Australië je wilt gaan bekijken. Ook het soort vakantie vaststellen is belangrijk. Een strandvakantie deel je natuurlijk stukken anders in dan een road trip of een stedenreis. Begin dus met een goede basis voor je vakantie in Australië en zorg dat je deze zaken alvast op een rij hebt.

Als je je eerste bestemming hebt gekozen, kun je je ticket gaan boeken. Houd er rekening mee dat je niet in één keer naar Australië kunt vliegen. Je maakt altijd een tussenstop. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen is dit in Hongkong. Hiermee wordt het wel gemakkelijk om je reis naar Australië te combineren met een korte stedentrip in Hongkong.

Ga je een rondreis maken door Australië, dan is het belangrijk om vooraf je huurauto te regelen. Desnoods kan dit ter plaatse, bijvoorbeeld op de luchthaven, maar in het hoogseizoen kan het zijn dat je net naast het net vist of dat alleen de allerduurste auto’s nog over zijn. Om zulke situaties te voorkomen, kun je beter vooraf zorgen dat je huurauto voor je klaar staat.

Je kunt ervoor kiezen om je hele reis als een pakket te boeken. Een reisorganisatie verzorgt dan alle hotels, het vliegticket en eventueel vervoer. Vaak scheelt het geld om alles in één te boeken in plaats van alle onderdelen van de reis los. Ga je zelf je hotels in Australië boeken? Kijk dan voor leuke aanbiedingen op sites als wotif.com.

Afbeelding: Flickr, norbography

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020