Excite

Vier je vakantie in Australië

Als je het hebt over Australië, dan denk je waarschijnlijk aan verschillende hoogtepunten: kangaroes, koala’s, het operagebouw in Sydney... Toch zijn er maar weinig mensen die weten hoe veel meer je in dit land kunt ontdekken. Zo besteedde een bekend reisprogramma enkele jaren terug aandacht aan de Great Ocean Road; één van de mooiste autoroutes ter wereld.

De Great Ocean Road is een route van 243 kilometer tussen Torquay en Warrnambool, aan de onderkant van Australië (zuidoostkust, Victoria). Rijd je deze route, dan kom je de mooiste natuurwonderen tegen. Rijd langs prachtige stranden en ontdek een half uur later dat je alweer door een echt regenwoud rijdt. Uitstapjes kun je langs deze route ook genoeg maken, zoals naar de Twelve Apostles en verschillende natuurparken.

Behalve afwisselende natuur heeft Australië ook prachtige steden. Bekende steden zijn Sydney en Melbourne. In deze bruisende steden kun je heerlijk winkelen, terrasjes pakken, uitgaan en de natuurlijke omgeving bewonderen. Meer naar boven kun je naar The Great Barrier Reef om uitgebreid te duiken.

Als je naar Australië gaat, heb je de mogelijkheid je reis te combineren met een bezoek aan Nieuw-Zeeland of Azië. Zo zijn er tussenstops op Hongkong, waar je tot een maximum van enkele maanden kunt verblijven. Omdat een vliegreis naar Australië al snel een volle dag of langer duurt, hak je dit op die manier mooi in stukjes en kun je meer genieten van je vakantie.

Afbeelding: Flickr, Sami73

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020