Excite

Vier op tien Nederlanders heeft mislukte vakantie gehad

  • © Getty Images
Maar liefst veertig procent van de Nederlanders heeft wel eens te maken gehad met een 'mislukte' vakantie. In de meeste gevallen is de reis of de accommodatie hier debet aan. Dit blijkt uit onderzoek van Multiscope. Voor dit onderzoek werden in totaal 1151 mensen ondervraagd. 44 procent daarvan geeft aan dat de vakantie wel eens tegen is gevallen. Dit had ook in veel gevallen te maken met slecht weer, ruzie of irritatie binnen het reisgezelschap. Ook ziekte op vakantie leidt regelmatig tot tegenvallers.

Omdat ongeveer de helft van de vakantiegangers met de auto op reis gaat, hebben veel van hen te maken met frustratie onderweg. Files en drukte worden als zeer storend ervaren, maar ook rijgedrag van medeweggebruikers en wegwerkzaamheden. Andere vervelende tegenvallers onderweg draaien om vies sanitair bij benzinestations, het weer en vrachtwagens en caravans op de weg.

Nederlanders gaan over het algemeen het liefst op vakantie naar landen als Frankrijk, Spanje en Duitsland. Ondanks die voorkeur, ontstaan ook daar ergernissen. In Frankrijk wordt bijvoorbeeld de taalbarrière als storend ervaren. In Duitsland valt het weer over het algemeen tegen. Als het om Spanje gaat, dan klagen mensen vooral over de hitte, de taal en de grote afstand.

Hoewel er soms ook slechte ervaringen zijn, is de helft van de Nederlanders in de afgelopen vijf jaar wel elk jaar op vakantie geweest tijdens de zomervakantie. Slechts 13 procent heeft in de afgelopen jaar geen enkele reis in of rond de zomer gemaakt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021