Excite

Vier St. Patricks Day in Dublin

Vier de nationale feestdag van Ierland in de hoofdstad van het eiland: St. Patrick’s Day in Dublin! Kun je in Nederland geen genoeg krijgen van Koninginnedag en Koningsdag? Dan is St. Patrick’s Day in Dublin echt een feest voor jou. Alle inwoners van de Ierse stad gaan groen verkleed de straat op en van vroeg tot laat wordt er flink gefeest. Voor jong en oud worden activiteiten georganiseerd, met zoals bij veel andere gelegenheden in Ierland, veel live muziek en entertainment.

Sint Patricius

St. Patrick’s Day is altijd een dag van nationaal feest geweest in Ierland. Al sinds jaren herdenken Ieren op 17 maart Sint Patricius. Dit is de beschermheilige van Ierland. Sint Patricius zou Ierland ooit hebben ontdaan van alle slangen. Ook gebruikte hij een klaverblad als symbool voor de heilige drie-eenheid in het Katholieke geloof. Daardoor is Sint Patricius, of St. Patrick een symbool geworden van trots en nationale eenheid van Ierland.

St. Patrick’s Festival

De Ierse feestdag word in heel Ierland gevierd, maar St. Patricks Day is in Dublin het grootst. En net als Koningsdag in Amsterdam is het een feest waar je echt geweest moet zijn. De Ierse hoofdstad organiseert een speciaal meerdaags festival rondom de feestdag. Op het zogenaamde St. Patricks Festival zie je het beste dat Ierland te bieden heeft, zoals traditionele Ierse muziek, singer en songwriters en Ierse dans. Ook worden er tijdens St. Patrick’s Day in Dublin allerlei activiteiten georganiseerd die interessant zijn voor toeristen, zoals rondleidingen, speciale exposities en culinaire events. Vergeet ook niet de beroemde parade die door de stad trekt. Het festival duurt drie dagen en is in 2014 van 14 maart tot 17 maart. Meer informatie vind je hier.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020