Excite

Vier sterren voor viervoeters

We zetten voet in een nieuw tijdperk wat betreft verregaande dierenliefde; in Parijs is nu ‘s werelds eerste viersterrenhotel voor honden geopend.

In het sjieke Vincennes, een buitenwijk van Parijs, hebben Devi en Stan Burun het hondenhotel Actuel Dogs geopend. Mensen die in kleine appartementjes wonen en niet genoeg tijd hebben om uitgebreid te wandelen en voor hun huisdieren te zorgen, kunnen hun viervoeter naar Actuel Dogs brengen. Daar krijgen ze alle luxe en aandacht waar ze behoefte aan hebben.

Een duik in het zwembad, een ontspannende massage, uitgebalanceerde maaltijden, relaxte wandelingen in een nabij gelegen bos en tal van andere leuke activiteiten. En als het dan tijd is voor een middagdutje worden de honden begeleid naar hun eigen kamer waar ze omringd worden door zachte kussens, ingelijste hondenplaatjes en zelfs lcd-schermen waarop ze hun favoriete dvd’s kunnen kijken. Moeten we nog even herhalen dat alleen honden welkom zijn in dit hotel?

Een dagarrangement kost tussen de 25 en 35 euro. Je hond wordt dan de hele dag in de watten gelegd. Devi en Stan bieden verschillende activiteiten, zodat de verwende viervoeters niets te kort komen. Doggy walks, doggy joggs, doggy fietstochten (lopen naast de fiets) en voor de echt actieve hond zijn er boswandelingen die ruim 3 uur duren te boeken. ‘Wij willen de honden als mensen behandelen’, aldus de trotse oprichters van het hondenhotel.

En dat is nu juist een puntje van kritiek dat velen hebben: honden zijn geen mensen. Devi legt uit: ‘Het concept is weliswaar menselijk, maar wordt volledig aangepast aan de behoeften van een hond. Wij vertonen echt geen bizar gedrag, zoals in Amerika of Japan waar honden een manicure krijgen en roze geverfd worden. Ons hotel doet niet mee aan nutteloze, overdreven luxe.’ Tja.

Afbeelding: Flickr, gebruiker KEO

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020