Excite

Vier vakantie in Limburg

Een stukje echte Limburgse vlaai smaakt pas echt lekker als je de hele dag in de weer bent geweest. Limburg leent zich namelijk uitstekend voor de mooiste wandel- en fietstochten. Geniet van het heuvelachtige landschap met doorkruisende rivieren en laat de prachtige natuur hier op je inwerken. Limburg heeft verrassend veel voor je in petto, en ligt klaar om ontdekt te worden.

Als je toe bent aan een leuke uitdaging, dan kun je eens de 75 kilometer lange fietsroute door Mergelland ondernemen. Dit gebied staat ook wel bekend als de streek van de ‘Amstel Gold Race’, de route als het ‘rondje Mergelland’. Je vertrekt vanaf het station van Maastricht en komt door prachtige steden en natuurgebieden. Onderweg lonken de terrasjes...

Zoals gezegd kun je ook uitstekend wandelen in Limburg. Sterker nog; er is maar liefst vierduizend kilometer aan Limburgse wandelroutes beschikbaar. Onder andere op wandelgidszuidlimburg kun je terecht voor diverse (gratis) wandelroutes. Handig om te weten: er zijn ook speciale ROL-routes samengesteld, die geschikt zijn voor kinderwagens en rolstoelgebruikers.

Na een uitgebreide fiets- of wandeltocht is het genieten op een terrasje in één van de Limburgse steden. Heb je nog puf over, dan kun je in Limburg ook uitstekend winkelen. Enkele bekende steden zijn Maastricht en Valkenburg. Na een lange dag kun je heerlijk slapen in één van de vele hotels, appartementen of vakantiehuisjes in Limburg. Echt verwend worden? Dat doe je in één van de wellnesscentra in Limburg. Vier je vakantie daarom eens hier!

Afbeelding: Flickr, Cosmic Kitty

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020