Excite

Vier vakantie in San Francisco

San Francisco ligt aan de westkust van de Verenigde Staten, in de staat Californië. Hier is het al jarenlang een heerlijke vakantiebestemming voor inwoners en toeristen van over de hele wereld. San Francisco staat bekend als de meest tolerante stad van Amerika. Ervaar dit zelf en leer de vriendelijke bevolking van deze indrukwekkende stad kennen.

Multicultureel is San Fransisco ook. Tijdens je verblijf in San Fransisco kun je een bezoek brengen aan de grootste Chinatown van de Verenigde Staten. Het is hier net of je echt in China rondloopt. Verder wonen hier Italianen, Japanners, Vietnamezen, Mexicanen en ook Nederlanders. San Fransisco is een leuke mix van bevolkingsgroepen.

Hoogtepunten tijdens je vakantie in San Francisco zijn de wereldberoemde Golden Gate Bridge, de Victoriaanse huizen en de zwaarbewaakte gevangenis Alcatraz. Inmiddels is deze gevangenis, gelegen op een eiland vlak voor de kust van San Francisco, vrij te bezoeken. Mooi aan een bezoek aan Alcatraz is dat je met je terugvaart de prachtige skyline van San Francisco kunt zien. Bij terugkomst in de stad mag een ritje met de kabeltram natuurlijk niet ontbreken. Voor zo’n vijf dollar kun je mee.

Een tip om San Francisco op een leuke en actieve manier te ontdekken is per fiets. Je kunt op diverse punten in San Francisco mountainbikes huren. Volg bijvoorbeeld de route langs de Victoriaanse huizen en over de Golden Gate Bridge. Met alle heuvels en hellingen is het niet de gemakkelijkste fietstocht die je ooit zult maken, maar misschien wel de mooiste.

Afbeelding: Flickr, Franco Foloni

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020