Excite

Vier vakantie op Corsica

Corsica, in het Frans Corse genoemd, is extreem bergachtig en heeft daarbij diepe valleien. In de maand juli valt er praktisch geen regen. Een ideale tijd dus om dit eiland eens aan te doen. Ben je meer van de wintersport? Er zijn bergen op Corsica die het hele jaar door bedekt zijn met een wit laagje. In deze zogenaamde eeuwige sneeuw kun je je lol op.

Veel exportproducten van Corsica zijn typisch Frans; kurk, (rode) wijn, kaas, zuidvruchten en olijfolie. Je kunt tijdens je verblijf dus ook eens kijken hoe dit hier wordt gemaakt. Tijdens een bergwandeling kom je de prachtigste taferelen tegen. Tot op 600 meter hoogte wordt de landbouw beoefend, daarboven tref je in de zomer geiten en schapen aan die belangrijk zijn voor de kaasbereiding.

Corsica is in vergelijking met andere eilanden veruit het groenste eiland van het Middellandse Zeegebied. Dit heeft onder andere te maken aan de hoogte- en daardoor de temperatuurverschillen. Dit gegeven uit zich in de enorme diversiteit in flora en fauna. Er zijn bijna drieduizend soorten bomen, planten en bloemen, waarvan meer dan honderd nergens anders op aarde voorkomen.

Er is weinig tot geen openbaar vervoer op het eiland beschikbaar. Vanaf het vasteland van Frankrijk kun je met ferryboten of NGV’s (de ‘snelboten’) naar de diverse havens op Corsica. Ook kun je naar het eiland vliegen; er zijn vier luchthavens. Daarna is het een kwestie van heerlijk genieten van je eindbestemming of te voet, fietsend of met een huurauto de omgeving verkennen. En dat is zeker de moeite waard.

Afbeelding: Flickr, Kjunstorm

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020