Excite

Vier vakantie op Cyprus

Het agrotoerisme is populair op Cyprus. Bijna overal in het binnenland van Cyprus vind je dorpjes met traditionele architectuur, waar men door de eeuwen heen nauwelijks anders is gaan leven. De overheid ondersteunt dit door geld vrij te maken voor renovaties, zodat panden in oorspronkelijke staat behouden blijven maar wel van moderne gemakken zijn voorzien. Waan je terug in de tijd en slaap eens in één van de traditionele pensions van Cyprus. Proef van het plaatselijke eten en baad in de gastvrijheid van de bevolking.

Zwemliefhebbers kunnen op Cyprus ook hun hart ophalen. Er zijn oneindig veel stranden op het eiland. Ben je een echte kustliefhebber, dan kun je slapen in één van de vele hotels direct aan het strand. Zoek dan vooral naar aanbiedingen voor kamers met zeezicht, zodat je de ultieme strandbeleving meekrijgt. Zeesporten kun je vanzelfsprekend ook uitstekend beoefenen op Cyprus.

Je zou het misschien niet verwachten, maar ook voor wintersport is Cyprus geschikt. Het is van januari tot maart mogelijk om bij de Olympusberg te skiën of snowboarden. Er zijn vier pistes beschikbaar, je kunt skilessen nemen en er zijn sleetjes te huur voor iedereen die even wat anders wil dan skiën. Een onverwacht extraatje van Cyprys – en gelijk een heel verrassende.

Vooraf hoef je niet te pinnen als je naar Cyprus gaat. Behalve dat je er gewoon met de euro kunt betalen, vind je zo’n beetje op elke straat wel een pinautomaat. Daarbij worden de meeste creditcards geaccepteerd. Wil je dus leuke souvenirs meenemen van dit eiland, dan kun je even pinnen om op de markt je slag te slaan.

Afbeelding: Flickr, Ai@ce

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020