Excite

Vijf redenen voor Nieuw-Zeeland

Zwemmen met dolfijnen is een droom van veel mensen. Op het noordereiland van Nieuw-Zeeland kun je bij Paihia en in Whakatane overal met dolfijnen spelen. Stel je speels op en de dolfijnen komen op je af. Houd de weersvoorspellingen wel in de gaten, want de dolfijnen komen voornamelijk met goed weer. Komen ze toch niet zwemmen? Meestal kun je ze sowieso wel zien. Dolfijnenplek op het Zuidereiland: Kaikoura.

Wandelen op de vulkaan? Op White Island, een actieve vulkaan, mag je onder strenge veiligheidsconstructies en met een speciale gids de tocht ondernemen. Helm en gasmasker op en daar ga je! Iets minder gevaarlijk hiken? Dan kun je door het vulkanische landschap van nationaal park Tongariro wandelen. Je hebt hier onder andere een prachtig uitzicht op het Noordereiland.

Behalve deze twee unieke wandelingen én zwemmen met de dolfijnen kun je in Nieuw-Zeeland ook uniek overnachten. Wat dacht je van slapen tussen de fjorden? Stap met minimaal vier anderen in een kajak (of neem een cruise) en overnacht in een tent. Slapen tussen de Nieuw-Zeelandse boeren is ook mogelijk, bijvoorbeeld in Hotel Waiau.

Dan de vijfde reden (maar zeker niet de laatste) om naar Nieuw-Zeeland te gaan: je kunt er het hele jaar door heen. In de zomer is het er heerlijk, maar in de winter ook. De prachtige landschappen zorgen er het hele jaar door voor dat je uitgebreid kunt genieten van het natuurschoon, de activiteiten en de excursies.

Je leeft maar één keer, en tijdens je leven moet je zeker naar Nieuw-Zeeland zijn geweest. Boek nu je reis!

Afbeelding: Flickr, Marc Veraart

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020