Excite

Virgin Galactic komt met eerste commerciële ruimteschip

Vanaf deze week is een baantje bij de NASA niet meer de enige mogelijkheid om een echte ruimtereis te maken; Virgin Galactic, het bedrijf van de steenrijke Richard Branson, heeft haar eerste commerciële ruimteschip onthuld!

Het nieuwe ruimteschip is bedoeld om rijke toeristen de ruimte in te laten vliegen. Het is het allereerste commerciële ruimteschip ter wereld. Aan het ruimteschip is twee jaar gebouwd; Branson begon in 2007 al met de eerste stappen. Voor dit project werkte Branson samen met Burt Rutan, die als beroemde ontwerper vooral gezien wordt als het brein achter deze hele onderneming.

Branson hoopt dat de eerste vluchten in 2011 gemaakt kunnen worden. Uiteraard zal het vliegtuig dan eerst uitvoerig getest worden om er voor te zorgen dat het helemaal veilig is. De eerste trip kun je zelf niet boeken; die is al gereserveerd voor Branson, zijn familie en Rutan.

Het ruimteschip, SpaceShipTwo, is gebaseerd op het ontwerp van SpaceShipOne, een prototype dat Rutan eerder had getekend en dat in 2004 een prijs van $10 miljoen won. SpaceShipTwo zal letterlijk duizenden mensen de ruimte in moeten brengen. Inmiddels zouden er al 300 klanten zijn die een reisje van 200.000 dollar geboekt hebben.

Het vliegtuig is gemaakt van lichtgewicht materiaal en wordt aangedreven door een hybride raketmotor. In het ruimtevaartuig is ruimte voor zes passagiers en twee piloten. Als je een ritje met het ruimtevaartuig wilt maken, dan kost dit slechts 2,5 uur van je tijd en dat is inclusief vijf minuten gewichtloos zijn. Een rondje om de Aarde zit er helaas niet in.

Afbeelding: KTLA.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020