Excite

Virgin waagt zich in hotelwereld

Ondernemer en Virgin-topman Richard Branson wil zich gaan wagen in de hotelwereld. Het eerste viersterrenhotel van zijn nieuw op te zetten keten zou binnen anderhalf jaar geopend moeten worden. Waar precies, is nog niet duidelijk, maar dat het ergens in Amerika wordt, is wel zeker.

Hoewel er al eerder geruchten de ronde deden over de plannen van Branson, bevestigde deze die zelf tijdens de 2010 Lodging Conference, een speciaal congres voor hoteleigenaren. Hier gaf Branson aan dat zijn ambities zich niet tot Amerika beperkten, maar dat dit wel in ieder geval het beginpunt zou zijn. Om tot een mooi aanbod te komen, is Virgin nu op zoek naar mooie gebouwen van goede kwaliteit. De zoektocht richt zich op steden als Los Angeles, Miami en New York.

De gebouwen moeten aardig groot zijn, want het is de bedoeling dat er minimaal 150 en maximaal 400 kamers in gemaakt kunnen worden. Ook moeten de hotels in goede buurten staan. Binnen 7 jaar zouden er 25 Virgin hotels geopend moeten worden. In deze hotels moet ook het bestaande loyaltyprogramma van het bedrijf geïntegreerd worden.

Voor Branson is het weer een nieuwe stap, maar die zet hij wel vaker. De man die oorspronkelijk zijn fortuin vergaarde met muziek, wist dat fortuin onder meer in de luchtvaart en financiële sector nog verder te vergroten. De Virgin Group draait op het moment een jaaromzet van een goede 13 miljard euro.

Afbeelding: Flickr, gebruiker SecretLonden

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020