Excite

Tips om tijdens het reizen een visum te verlengen

In Europa kunnen we gemakkelijk van het ene land naar het andere reizen. Maar verlaat je dit continent dan krijg je vaak te maken met bureaucratische barrières, oftewel het visum. En heb je er een en ga je een lange reis maken? Dan heb je kans dat deze niet je hele reis geldig is en je onderweg je visum moet verlengen. Iets om rekening mee te houden als je bijvoorbeeld een wereldreis gaat maken.

Visa regelen in Nederland

Voordat je vertrekt wil je natuurlijk zoveel mogelijk geregeld hebben. Ga je op reis naar landen waarvoor je een visum nodig hebt, dan kun je dit voor een gedeelte regelen in Nederland. Voor een visum neem je contact op met de ambassade of het consulaat van het land of de landen die je gaat bezoeken. Zij vertellen je dan wel hoe je een visum kunt aanvragen.

Beperkte geldigheidsduur van je visum

Doordat je misschien langer op reis gaat dan de geldigheid van je visa is het een goed idee om niet meteen alle documenten aan te vragen. Anders moet je misschien een visum verlengen in het buitenland. En betaal je mogelijk extra. Het is beter om in het latere deel van je reis onderweg je visa te regelen. Je kunt dan bijvoorbeeld in het land waar je verblijft naar de ambassade of het consulaat gaan van het land waar je naar toe gaat.

Je visum onderweg verlengen

Wanneer je visum is verlopen, kan het verlengen niet altijd eenvoudig zijn. Het is zelfs mogelijk dat je eerst even het land uit moet en een nieuw visum moet aanvragen. Bestaat er de mogelijkheid om het visum te verlengen? Dan kun je dit onder andere doen bij immigratiekantoren of vreemdelingendiensten van het desbetreffende land. Maar handiger is het om te zorgen dat je je visum niet hoeft te verlengen. Want het kan in sommige landen een langdurige procedure zijn. Daarbij heeft ieder land hiervoor zijn eigen regels en dat kan soms tot verwarring leiden.


Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021