Excite

Vlieg lastminute naar Sicilië

Van alle Italiaanse eilanden is Sicilië wel het bekendst. Je vindt het eiland aan de voet van de Italiaanse ‘laars’. De oud-Griekse naam voor het eiland, Trinakria, staat voor het eiland met de drie punten, wat ook de naam is van de vlag. Deze en andere interessante ontdekkingen doe je tijdens je verblijf op dit culturele eiland.

Wie niet zo weg is van cultuur, kan op Sicilië van een heerlijke strandvakantie genieten. Daarbij zijn er prachtige natuurwonderen te bezichtigen. Zo vind je de bekende vulkaan Etna in het oosten van het eiland, vlak bij Catania. Verder kun je in het westen en het midden van het eiland de heuvelachtige streken bezoeken. In het noorden bevinden zich grote, groene wouden.

Behalve een afwisselend landschap is Sicilië ook een eiland met diverse grote steden en gemeentes, zoals hoofdstad Palermo. Verder is het eiland als vakantiebestemming zeer aan te raden vanwege het aangename klimaat. Houd je van warmte, dan zie je hier in elk jaargetijde goed. De zomers op Sicilië zijn warm, de winters zacht.

Ben je op Sicilië, dan moet je zeker eens meedoen met een plaatselijke gewoonte. Als ontbijt bestel je hiervoor de ‘granita’. Dit is een broodje met een apart geserveerd ijsje. Het broodje doop je in het ijs en eet je daarna op. Weet je niet goed hoe het moet, kijk dan eens naar hoe de inwoners van Sicilië het doen. De plaatselijke bevolking is namelijk gek op dit bijzondere ontbijt.

Afbeelding: Flickr, Gio Photostream

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021